Ga naar de inhoud

Gemakkelijk parkeergeld betalen met Yellowbrick

Betalen voor parkeren is altijd zo’n gedoe. Iedere parkeerautomaat werkt anders, zo kunnen ze niet allemaal met een creditcard overweg. Als je zonder contant geld zit dan moet je eerst geld opnemen of wisselen. Lekker zitten kun je vervolgens niet omdat je een oogje op de tijd moet houden en eventueel geld bijgooien… Yellowbrick maakt betalen gemakkelijk door je parkeergeld achteraf automatisch te incasseren van je rekening of creditcard.

Registreer vandaag bij Yellowbrick. Gebruik voor 50% korting de actiecode EM392

Yellowbrick logo

Yellowbrick is één van de oplossingen waarmee je op straat kunt parkeren. Het feit dat geen van deze handige oplossingen overal in Nederland werkt was voor mij tot nu toe reden om het nog niet te gebruiken. Yellowbrick bestaat al sinds februari 2006! Toen ik laatst een situatie had waarbij ik écht geen tijd had om op zoek te gaan naar geld gokte ik op een bon (niet gekregen!) en besloot de alternatieven op een rij te zetten. Helaas is ook Yellowbrick nog niet 100% dekkend, maar er is wél samenwerking met de garages van Parkbee. Dat maakt dat je Yellowbrick in meer dan 160 plaatsen kunt gebruiken. Vrijwel iedere maand komen daar plaatsen bij. Een andere reden om voor Yellowbrick te kiezen was de heldere prijsstructuur.

Bricken is het starten én stoppen van de parkeertijd met Yellowbrick. Bricken op straat doe je met de mobiele telefoon, de Yellowbrick parkeer-app of via internet. Je betaalt achteraf via automatische incasso of creditcard aan Yellowbrick.

Binnenkort vormt Yellowbrick samen met Parkeon de organisatie Yellowbrick International. In 60 landen gaat bricken dan door onder de naam Mobile Parking.

Wil je weten waar je het goedkoopst kunt parkeren? Kijk dan online op Prettig Parkeren.

Parkeren op straat met Yellowbrick

Om op straat te parkeren in tientallen gemeentes voer je de zoencode in om je parkeertijd te starten. Dat getal kun je (vanaf grote afstand al) aflezen van de parkeermeter. Yellowbrick bevestigt je aanmelding en laat je weten of er een maximale parkeertijd van toepassing is.

Bij 1- en 2-uurszones wordt je parkeertijd automatisch gestopt. Bij de andere plekken moet je je parkeertransactie zelf stopzetten. Als je vergeet de parkeertransactie te beëindigen dan loopt deze door tot het einde van het tijdstip van betaald parkeren van die dag.

Via je Yellowbrick-account kun je meerdere gebruikers aanmaken.

Yellowbrick parkeerzone parkeermeter

Als je een parkeertransactie start voordat het tijdsvenster om te betalen in de zone is begonnen dan beginnen de kosten vanzelf te lopen zodra het tijdsvenster van betalen begint. In grote steden zoals Amsterdam kun je zo je auto in een goedkopere zone parkeren zonder dat je de volgende ochtend vroeg je bed uit moet om de parkeertransactie te starten. Dat doe je dat gewoon de avond van tevoren via internet. Deze tip heeft natuurlijk alleen zin als je niet 24 uur lang hoeft te betalen dus controleer de situatie ter plekke goed.

In Leiden is er geen eindtijd en betaal je 24 uur per dag.

Parkeerherinneringen

Via Mijn account > Voorkeuren > Parkeerherinneringen kun je pushberichten, e-mail of sms instellen om een herinnering te ontvangen voordat je parkeertijd afloopt, of als periodieke herinnering voor een lopende transactie. Sms-berichten brengen extra kosten met zich mee.

Parkeren met Parkbee

Parkbee heeft goedkope parkeerplekken in honderden parkeergarages. Hun missie is zoveel mogelijk geparkeerde auto’s uit het straatbeeld halen, om ruimte terug te geven aan de stad. Met de Yellowbrick-app kun je de locaties vinden en de slagboom openen, waarmee je direct een transactie start.

Sinds 01-01-2022 is het niet meer mogelijk om via Yellowbrick bij Q-Park garages te parkeren

Parkeren op Schiphol met Yellowbrick

Parkeren op Schiphol kan ook: je reserveert vooraf en geeft je autosleutels af bij de Yellowbrick servicebalie in Roelofarendsveen (shuttle service) waarna een shuttlebusje zorgt voor vervoer naar en van de luchthaven. Je kunt zelfs kiezen voor Valet-service en je auto achterlaten bij de vertrekhal.

Herinnering van lopende parkeertransacties per SMS

Yellowbrick kan je periodiek een SMS-bericht sturen om je te herinneren aan lopende parkeertransacties. Als je je vergeet af te melden dan lopen de kosten door.

De interval van SMS-herinnering kun je zelf instellen door te kiezen uit het bereik van 30 minuten tot 8 uur. Je kunt ook kiezen voor een SMS-bericht bij het einde van een parkeertijd – handig als je op straat parkeert in een 1- of 2-uurszone. Je betaalt €0,35 per SMS-bericht.

Als je een iPhone 4S+ hebt dan kun je ook Siri vragen: “Remind me to brick when I get back here” ;)

Bezoekersparkeren: betaal de parkeerkosten voor je bezoekers

Ben je een dienstverlener zoals winkelier, retailer, accountant, makelaar, adviseur, notaris, advocaat of tandarts en is er rondom jouw bedrijfsruimte alleen betaalde parkeergelegenheid? Dan kun je je bezoekers van dienst zijn door hun parkeerkosten te betalen.

Bezoekers geven bij ontvangst het eigen kenteken, land en de zonecode door. Vervolgens start je via de app (of via “Mijn Yellowbrick” op internet) een parkeertransactie op een van de Yellowbrick-gebruikers in je account. Je kunt zelfs een kenmerk meegeven om later op te rapporteren. Een paar minuten na het vertrek van de bezoeker stop je de parkeertransactie weer via internet. Zie de onderstaande video.

Kosten van Yellowbrick

Yellowbrick aanvragen kost eenmalig €10. Er zijn regelmatig aanbiedingen die het inschrijfgeld halveren. Voor een extra gebruiker of pas betaal je eenmalig €5.

Je kunt Yellowbrick zonder abonnement gebruiken. Je betaalt dan in totaal €0,37 transactiekosten voor zowel het starten als het stoppen van een parkeertransactie. Voor parkeren op straat betaal je vervolgens per minuut – Rotterdam werkt met een blok van een paar minuten.

Voor kort-parkeren in de randstad kun je kiezen voor transactiekosten van 10% van het totale parkeerbedrag. De kosten per transactie liggen dan tussen de €0,15 (minimum) en €0,50 (maximum).

Volgens de tarieven van Yellowbrick is het vanaf vier keer per week parkeren goedkoper om een abonnement af te nemen omdat je dan geen transactiekosten meer betaalt voor het starten en stoppen van een parkeertransactie.

Yellowbrick schrijft iedere week het parkeergeld met een automatische incasso van je rekening af. Zo heb je geen contant geld of creditcard nodig. Op de factuur staan de parkeertransacties die je ook altijd op de website van Yellowbrick kunt inzien. Zo betaal je dus automatisch parkeergeld zonder contant geld of creditcard. In plaats van automatische incasso kun je de kosten van je creditcard laten afschrijven.

Als klant van Yellowbrick profiteer je van exclusief klantvoordeel bij aan vervoer gerelateerde producten- en diensten.

Bedrijven kunnen met Yellowbrick zakelijk de transacties van medewerkers opvragen en doorbelasten. Yellowbrick Connected start en stopt automatisch parkeertransacties.

ANWB Parkeren

Ben je lid van de ANWB? ANWB-leden kunnen onder de naam “ANWB Parkeren” gebruik maken van YellowBrick. Je betaalt dan geen registratiekosten. Daarnaast liggen de kosten voor transacties en een abonnement ruim 25% lager. Betalen kan ook via de ANWB-creditcard.

Klantvoordeel bij Hertz

Met Yellowbrick krijg je wereldwijd tot 10% korting bij alle deelnemende locaties van Hertz Autoverhuur.

Reserveer een auto via www.hertz.nl of bel 090023543789. Om gratis Hertz Gold Plus Rewards-lid te worden ga je naar www.hertz.nl/goldenrol. Gebruik je Yellowbrick-klantnummer met de actiecode: (CDP)731438.

Installatiesector krijgt korting via Techniek Nederland

Leden van Techniek Nederland besparen maar liefst 48% op het normale Yellowbrick abonnement.

Praktische tips

Als je een smartphone (iPhone, Android of Windows) hebt dan installeer je natuurlijk de Yellowbrick parkeer-app om parkeertransacties te starten en stoppen. Dankzij GPS weet Yellowbrick waar je bent en kun je de zonecode van de parkeerautomaat kiezen uit een lijstje. Wel even goed controleren natuurlijk maar dat vertelt de app je dan ook. Bovendien verschijnt er boven de zonecode-suggesties een kleine plattegrond. Zones waar je vaker parkeert kun je als favoriet markeren.

De Yellowbrick-app kan – ook voor niet-klanten – de goedkoopste parkeerplekken vinden (parkeeradvies via PrettigParkeren.nl), loopafstand berekenen tot de bestemming en de dichtstbijzijnde parkeergarages ontdekken. De app geeft een pop-up melding wanneer je het bricken wilt starten in een zone waar je direct een dagkaart koopt of waar je maar een bepaalde tijd (1- en 2-uurszones) mag parkeren. Zo voorkom je onverwachte parkeerkosten en boetes. De app laat zien dat je een parkeertransactie hebt lopen. En als je geen internetverbinding hebt? Dan stelt de app je automatisch voor het 088-nummer te bellen.

Noteer de contactgegevens en instructies van Yellowbrick:

  • Parkeertransactie starten en stoppen door te bellen vanaf je mobiele telefoon: 088-BRICKEN of 088-2742536 (lokaal tarief). Als je op deze manier brickt dan moet je ook de zonecode van de parkeerautomaat invoeren, gevolgd door een hekje (#). Luister de tekst goed af om te horen of alles klopt en er een maximale parkeertijd van toepassing is!
  • Yellowbrick Support (Customer Service): info@yellowbrick.nl en 0900-2006999 (€0,15 p/m).
  • Noodnummer: 0900-2007999 (€0,15 p/m) voor het geval je je telefoon kwijt raakt of met een lege batterij komt te zitten. Noteer bij dit telefoonnummer de pincode die je op “Mijn Yellowbrick” onder “Pincode Noodnummer” kunt vinden. Via het noodnummer kun je dan een lopende parkeertransactie beëindigen.
  • Je klant- en mobiele nummer.

Als je je telefoon als adresboek gebruikt dan is het handig om de pincode voor het noodnummer ook ergens anders dan op die plek te bewaren.

Volg Yellowbrick op Facebook, Twitter of Pinterest om op de hoogte te blijven van nieuwtjes, winacties, vacatures en handige video’s.

Tags:

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php