Visitekaartjes van Vistaprint in kaartjeshouder

Zelf visitekaartjes maken

Visitekaartjes maken blijft ondanks voortschrijdende techniek nodig. Digitaal uitwisselen kan niet met iedereen en blijft gehannes op kleine schermpjes met verschillende apps. Een visitekaartje is handig om wat trefwoorden en afspraken op te krabbelen. Of voor je op tafel te leggen in de volgorde waarin je nieuwe contactpersonen aan tafel zitten. Tijdens een Beroepsoriëntatieweek van de Hogeschool van Amsterdam heb ik een presentatie over visitekaartjes maken en verwerken gegeven en daar vervolgens een artikel van gemaakt.

Zelf visitekaartjes maken is relatief eenvoudig met een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word of Apple Pages. Op deze pagina kun je voor Word een sjabloon downloaden waarin de layout van de pagina daarvoor geschikt is, Pages heeft er zelf genoeg. Bij een kopieerwinkel kun je de visitekaartjes op mooi en stevig papier kopiëren.

Het is wel een klusje, overweeg daarom zeker visitekaartjes online te ontwerpen en bestellen via een drukker zoals Vistaprint. Deze webwinkels hebben ruime keus aan sjablonen en aankleding waardoor je binnen een half uurtje klaar bent.

Zelf visitekaartjes maken

Met een sjabloon maak je tien visitekaartjes per A4, zie onderstaand screenshot van een afdrukvoorbeeld.

Visitekaartjes maken met een sjabloon

Gebruik je Microsoft Word? Kies dan een van onderstaande bestanden om een voorbeeldformulier te downloaden:

Bij Pages kun je direct al kiezen uit een van de beschikbare sjablonen. Bevalt geen van allen? Selecteer dan alle cellen met Cmd+A en druk op Backspace om met een schone lei te beginnen.

Maak in één cel het visitekaartje naar wens op. Tevreden? Selecteer de cel en kopieer deze naar de andere cellen in tabel. Lastig om een mooie afbeelding te vinden? Gedoe met uitlijnen? Denk aan wat ik eerder zei over online bestellen :)

Vervolgens kun je de pagina afdrukken. Normaal A4-papier is natuurlijk veel te dun, het vouwt en scheurt snel. Denk eraan dat niet alle printers even scherp afdrukken. Als je iemand kent met een laserprinter of je hebt er eentje op je werk dan zou ik dat zeker overwegen. Nog een voordeel: een laserprinter vlekt niet.

Qua papier bestaat er microperforatiepapier (van Sigel). Dat papier is zwaarder en je kunt de kaartjes uit het papier drukken. De randen zijn dan echter niet helemaal glad. Net of je met een prikkertje je kaartjes los hebt gemaakt. Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd dus ik weet niet of het sjabloon hierbij aansluit. Laat het me weten!

In plaats van speciaal papier met rafelige randjes laat je de kopieerwinkel je kaartjes op zwaarder papier kopiëren. Knippen of uitsnijden kún je zelf doen om geld te besparen maar bij een drukker/kopieerwinkel hebben ze daar een handige machine voor die het netjes recht doet.

Tenslotte nog een leuke tip om de kaartjes mooier te presenteren bij het uitgeven: lijm visitekaartjes als chic scheurboekje aan elkaar met hout- of witte lijm (Engelstalig).

Visitekaartjes maken met VistaPrint

Visitekaartjes maken met Vistaprint - kaartjeshouder

Je kunt ook online met Vistaprint.nl visitekaartjes maken. Dit kost minder tijd en zelfs minder geld omdat je slechts verzendkosten betaalt. Vistaprint heeft veel extra mogelijkheden om het kaartje professioneel af te werken. Deze mogelijkheden, zoals glans of mat, komen stapsgewijs aan bod op de website. Op de achterkant van de gratis kaartjes staat het logo van Vistaprint, tegen betaling kun je zelf invulling geven aan je kaartje. Vistaprint is helder over de meerprijs van alle opties.

Scherpe afdruk Drukland vs Vistaprint

3 gedachten over “Zelf visitekaartjes maken

  1. Ivan schreef:

    Ik ben erg opgetogen over de mogelijkheden die online worden aangeboden voor het drukken van visitekaartjes. Wel hanteert Vistaprint een eigen formaat voor zijn drukwerk. Zo vielen bij mij een keer de visitekaartjes naar mijn smaak te klein uit. Check dus dit soort gegevens op de website van de aanbieder.

Geef een antwoord

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *