Twitter-loterij

Twitter-loterij: Eerlijk verloten via een Twitter-retweet actie

Het verloten van boeken, invites met vroegtijdige toegang tot webservices of promotiecodes kun je bijvoorbeeld via Twitter doen. Eerst roep je mensen op om aan de verloting mee te doen door een bericht te tweeten. In het bericht vraag je een of meerdere trefwoorden op te nemen om later de tweets op te kunnen zoeken en om de betrokken Twitter-accounts onder de aandacht te brengen.

Give Away Tool

Met Give Away Tool kun je Twitter doorzoeken op een term/hashtag, tweets selecteren en willekeurig winnaars kiezen.

Eerst log je linksboven in met je Twitter-account. De tool vraagt toegang om tweets op je account te plaatsen, zodat je direct een winnaar kunt aankondigen. Vergeet niet om de app na de verloting de toegang tot de app weer in te trekken. Dat is altijd een goed idee met apps die je zelden gebruikt om eventueel misbruik van je account te voorkomen.

Geef het trefwoord op dat je hebt afgesproken en klik op Preview.

Klik op de tweets die je inderdaad mee wilt laten doen aan de trekking. Of op “Select all” als alle tweets voldoen. De tweets verplaatsen zo naar de tweede kolom. Foutje gemaakt? Klik op de tweet in de tweede kolom om ‘m terug naar de eerste kolom te verplaatsen.

In de derde kolom geef je aan hoeveel prijswinnaars je wilt zien. Vervolgens klik je op “Choose a winner”.

Twitter-loterij
© iQoncept

Beperkt aantal tweets?

Voor acties die langer dan een week draaien moet je iets anders bedenken want dergelijke tweets kunnen meestal niet terug worden gevonden. Twitter zegt hierover in de betrokken API GET search/tweets:

Please note that Twitter’s search service and, by extension, the Search API is not meant to be an exhaustive source of Tweets. Not all Tweets will be indexed or made available via the search interface.

Alternatief: Wheel Decide

Heb je een lijst met namen op een andere manier verkregen? Kijk dan eens naar Wheel Decide. Als een rad van fortuin kies je één uit maximaal honderd opties.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *