Tab Rotate

Een carrousel van webpagina’s met Tab Rotate

Voor het weergeven van presentaties of rapportages/dashboards op een TV-monitor kun je extensie Tab Rotate in webbrowser Google Chrome gebruiken.

Tab Rotate laat webpagina’s zien die je instelt via een JSON-bestand. Je kunt dit bestand lokaal in de webbrowser bewaren of vanaf een andere computer waar je op afstand gemakkelijker bij kunt.

Tab Rotate laat iedere webpagina een instelbare tijdsinterval zien en opent vervolgens de volgende webpagina. Je roteert dus door de tabbladen van de webbrowser.

Tab Rotate configureren

De extensie is eenvoudig te configureren:

  1. Open Google Chrome
  2. Voeg de extensie Tab Rotate toe
  3. Configureer Tab Rotate met de rechtermuisknop > Opties
  4. Kies voor Local Storage (Remote Url kan altijd later nog)
  5. Klik in het grote veld om Tab Rotate’s JSON in te stellen
  6. BELANGRIJK: Let rechtsonder op of de JSON valid is. Zo niet, dan heb je vast een accolade of komma teveel of te weinig.

Tab Rotate JSON

settingsReloadIntervalMinutes: hoe vaak de instellingen opnieuw ingeladen moeten worden. Vooral belangrijk als je die vanaf een andere computer beheert.

fullscreen: als je Tab Rotate start, moet de webbrowser dan het hele scherm in beslag nemen? Wel zo mooi.

autoStart: als Google Chrome start, moet Tab Rotate dan ook automatisch starten? Praktisch als je het op een PC gebruikt die alleen voor weergave op een grote TV-monitor is bedoeld. Je kunt Tab Rotate eenvoudig pauzeren door op het pictogram te klikken.

Websites: hier som je de webpagina’s op waartussen Tab Rotate moet rouleren. Iedere webpagina heeft een url, duration en tabReloadIntervalSeconds in. De duration bepaalt hoe lang dit tabblad actief blijft. Mensen moeten het scherm wel even kunnen lezen. En tabReloadIntervalSeconds bepaalt na hoeveel tijd Tab Rotate de webpagina opnieuw ophaalt. In de tussentijd gebruikt het een oude (cache) webpagina.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.