Ga naar de inhoud

Snel informatieve websites raadplegen met een Symbaloo-startpagina

Op een Symbaloo-pagina zijn links naar andere sites opgenomen als icoon. Klikken op het icoon levert regelmatig snel resultaat op binnen dezelfde pagina, zoals in het onderstaande screenshot de buienradar direct zichtbaar is.

Sinds juni 2012 is Symbaloo er ook beschikbaar als gratis app op iPhone en Android. Als je blokjes en tabbladen zijn daar na inloggen ook beschikbaar.

Met Symbaloo kun je nog meer, waaronder:

  • meer rijen en kolommen voor iconen toevoegen, Symbaloo heeft al veel websites klaar staan;
  • aangeven of bij het openen het laatst gebruikte of een specifiek blok actief is in het midden;
  • meerdere “desktops” (tabbladen) in gebruik hebben, waaronder dus bijvoorbeeld mijn Symbaloo-pagina.

Je kunt ook een door mij samengestelde Symbaloo-pagina instellen als startpagina voor jouw webbrowser. Mijn eigen Symbaloo-desktop heb ik gepubliceerd voor algemeen gebruik op de volgende locatie:

Verder heb ik een Symbaloo-desktop ingericht met een selectie van artikelen van Eenmanierom.nl zodat je die visueel snel kunt vinden:

Symbaloo pagina Eenmanierom.nl

Blokjes kun je met slepen eenvoudig op de pagina en andere tabbladen plaatsen, bekijk eventueel de filmpjes van Symbaloo op YouTube. Ik heb ervoor gekozen om informatieve websites te groeperen op mijn pagina met betrekking tot het weer (zoals de buienradar) verkeer (file, flits, route en OV informatie), nieuwsbronnen en social media.

Buiten de webwinkels heb ik een zorgvuldige selectie gemaakt van handige websites. Daar ik deze Symbaloo pagina zelf ook als startpagina gebruik zal er onderhoud op plaatsvinden. Voor links die op een gegeven moment niet meer functioneren ga ik dan op zoek naar een alternatief – mocht je zoiets tegen komen geef dat dan even door. Je krijgt daar via Symbaloo automatisch bericht van met de vraag of je de nieuwe versie wilt accepteren.

Door af en toe te klikken op het logo van Eenmanierom.nl (het gele lampje rechtsonderin) blijf je op de hoogte van veranderingen op deze website. Hiervoor heb ik de RSS feed onderaan deze pagina opgenomen in de Symbaloo pagina. Ik heb eerder over RSS feeds geschreven in het artikel “Geattendeerd te worden op veranderingen op Internet met RSS feeds“.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php