Ga naar de inhoud

Goedkoop mobiel bellen en alles online regelen met Simyo

Simyo is een dochteronderneming van KPN, die voor zo laag mogelijke kosten basis mobiele telefoondiensten aanbiedt. Via Simyo kun je goedkoop mobiel bellen met het betrouwbare netwerk van KPN én alles online regelen.

Je kunt aan de slag zonder abonnement (prepaid) of voor een paar euro per maand een sim only abonnement (zonder toestel) afsluiten.

Simyo Prepaid

Er is een vast laag prepaidtarief voor dag, nacht en weekend (10 cent per minuut voor bellen en 10 cent per sms). Voor internetten koop je een dag- of maandbundel in. Verkoop, service en het opwaarderen gaan bij Simyo online via Internet!

Overstappen naar Simyo is voor zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. Als je al een prepaid abonnement en GSM toestel hebt bij een andere telecomprovider (in ons geval was dat T-Mobile) dan wil je waarschijnlijk twee dingen:

  1. je huidige mobiele telefoonnummer meenemen (dat kan gratis);
  2. je huidige mobiele telefoon behouden (unlocken).

Simyo ondersteunt dit door op de website duidelijk uit te leggen hoe alles werkt. Ook worden kant-en-klare formulieren aangeboden die je kunt downloaden, printen, invullen en opsturen. In ons geval was alles binnen 2 weken helemaal rond (wat ook aan T-Mobile te danken was natuurlijk).

Het Simyo Startpakket kost € 5,00 en heeft direct al een beltegoed van € 7,50. Het beltegoed is onbeperkt geldig als je je telefoon tenminste 1 keer in de 6 maanden gebruikt. En omdat je prepaid belt: niet bellen = niet betalen.

Simyo

Simyo Sim Only

Als je voor een sim only-abonnement kiest dan kies je voor 100, 200, 300, 500 of 700 belminuten/SMS’jes. Je contract kun je maandelijks of jaarlijks opzegbaar maken – met een jaarcontract gaat je maandbedrag een paar euro omlaag. Als je veel sms stuurt, neem er dan voor een klein bedrag per maand “sms onbeperkt” bij. Zo kun je ook onbeperkt bellen afnemen.

Mobiel internet koop je in per 0, 1000, 2000 of 4000 MB. Weet je niet hoeveel je verbruikt? Op de pagina van Simyo kun je een inschatting maken door aan te geven hoe lang je dagelijks muziek luistert of video/webpagina’s bekijkt. Simyo geeft je tijdig een seintje via sms als je hard op weg bent om door je internetbundel te gaan. Via de website heb je altijd inzicht in de opbouw van de factuur en kun je MB’s bijkopen.

De internetbundel is alleen van toepassing als je een 3- of 4G-verbinding gebruikt. Binnenshuis maak je als het goed is gebruik van een draadloos (wifi) netwerk – hiervoor betaal je dus helemaal niets. Grote dataverbruikers zijn filmpjes bekijken (YouTube), muziek luisteren (radio via internet, Spotify) en foto’s downloaden. Let ook op met het (automatisch) bijwerken van je apps als er een nieuwe versie verschijnt, deze updates kunnen best groot zijn.

Meestal kun je in een smartphone terugvinden hoeveel mobiele data (3G of 4G) deze verbruikt. Bij iPhone bijvoorbeeld via de app Instellingen > Algemeen > Gebruik > Gebruik mobiele netwerk. Tik aan het begin van de maand eens op “Stel gegevens opnieuw in” en kijk aan het einde van de maand wat je hebt verbruikt.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php