Privacybeleid

Over privacy kunnen we heel kort zijn. Eenmanierom.nl verkoopt je gegevens niet door. Eenmanierom.nl verdient geld met ICT-consultancy, het berekenen van afstanden en reistijden, het helpen achterhalen van IP-adressen en (commissie op) aanbevolen producten en diensten.

Omdat de artikelen en diensten van Eenmanierom.nl gericht zijn op volwassenen nemen we aan dat je als bezoeker minimaal 16 jaar oud bent. Heeft een kind onverhoopt een account aangemaakt of een reactie met persoonsgegevens achtergelaten? Neem dan contact op zodat we dit account kunnen afsluiten.

Hieronder staat een uitgebreide versie van wat we precies met je gegevens doen. We willen deze tekst graag zo begrijpelijk mogelijk formuleren. Heb je vragen of opmerkingen over ons privacybeleid? Dan kun je altijd contact opnemen.

Verwerkte persoonsgegevens

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of een account aanmaakt voor het bereken van afstanden en reistijden, vul je zelf je persoonsgegevens in. De formulieren vragen alleen om gegevens die nodig zijn om je te bereiken of een factuur op te stellen die aan de wettelijk eisen voldoet. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we nodig hebben en waarom.

IP-adres: Als je websites van Eenmanierom.nl bezoekt, laat je automatisch je IP-adres achter. Eenmanierom.nl verwerkt deze gegevens niet. De server waar de website op draait groepeert dagelijks alle bezoeken en verwijdert de bezoekersgegevens met IP-adres regelmatig.

Om bezoek aan de website te analyseren stuurt Eenmanierom.nl je bezoek geanonimiseerd door naar een zelf-beheerde installatie van Matomo. Zonder cookies waarmee we je eventueel zouden herkennen als je later nog eens terug komt.

E-mailadres: Eenmanierom.nl bewaart je e-mailadres als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of een account aanmaakt voor het berekenen van afstanden en reistijden. De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en geeft altijd een mogelijkheid tot uitschrijven. Als je een opdracht geeft voor het berekenen van afstanden en reistijden dan krijg je een e-mailbericht als je berekeningen klaar staan.

Eenmanierom.nl bewaart je e-mailadres als je je uitschrijft zodat duidelijk blijft dat jij geen e-mail meer wilt ontvangen. Je kunt altijd contact opnemen of reageren op een e-mailbericht met het verzoek je gegevens te verwijderen. Dat is binnen een dag geregeld en je krijgt er een bevestiging van.

Naam: Eenmanierom.nl bewaart je naam als je die opgeeft. Je naam zie je terug in de aanhef van e-mailberichten en indien van toepassing op een factuur.

Rekeningnummer: Eenmanierom.nl krijgt bij betalingen je bankrekeningnummer mee. Dit bankrekeningnummer gebruikt Eenmanierom.nl alleen om in specifieke gevallen geld terug te storten.

Organisatie en adresgegevens: Eenmanierom.nl bewaart de naam en adresgegevens van je organisatie als je die opgeeft. Die gegevens komen indien van toepassing op een factuur. Je kunt deze adresgegevens zelf bewerken via je profiel.

Profielfoto: De website Eenmanierom.nl is gebouwd op basis van WordPress. Als je een profielfoto hebt achtergelaten op Gravatar dan kan WordPress die – op basis van je e-mailadres – laten zien aan de bezoekers van Eenmanierom.nl. Dat maakt je reactie net wat persoonlijker.

Overige gegevens die Eenmanierom.nl bewaart: Eenmanierom.nl bewaart de berekeningen van afstanden en reistijden die je uitvoert zodat je die kunt downloaden.

Het contactformulier op de website verstuurt je IP-adres samen met de door jou ingevoerde gegevens via e-mail naar Eenmanierom.nl. Eenmanierom.nl gebruikt de gegevens die je achterlaat alleen om je vraag of opmerking af te handelen.

Eenmanierom.nl maakt gebruik van ingesloten onderdelen van andere websites, zoals YouTube-video’s, SlideShare-presentaties en Twitter-tweets. Zo zie je deze aanvullende informatie direct in een artikel, in plaats van eerst doorklikken naar die andere website. Het nadeel is dat deze websites vrijwel altijd cookies plaatsen en jou als bezoeker zo kunnen volgen. Eenmanierom.nl overweegt ingesloten materiaal dat zonder cookies niet toegankelijk is te vervangen door links naar de betreffende websites. Op dit moment plaatsen YouTube-video’s bijvoorbeeld pas cookies als je een video afspeelt.

Commissie

Op Eenmanierom.nl staan artikelen over producten en diensten van derden. Dat zijn aanbevelingen op basis van ervaringen in de praktijk.

Soms biedt de verkoper van dergelijke producten en diensten Eenmanierom.nl een commissie aan voor het faciliteren van nieuwe verkopen. De commissie verandert niets aan jouw kostprijs maar komt volledig voor de rekening van de verkoper.

In de meeste gevallen verloopt de administratie van commissie via een zogenaamd affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is een marktplaats voor verkopers van producten/diensten en eigenaren van websites. Een affiliate netwerk houdt voor de verkoper bij welke website tot de verkoop heeft geleid.

Eenmanierom.nl plaatst een speciale link naar het affiliate netwerk. De link vertelt het affiliate netwerk dat de bezoeker bij Eenmanierom.nl vandaan komt en terecht moet komen bij de verkoper. De website van het affiliate netwerk die je als bezoeker kort bezoekt plaatst een cookie om een eventuele verkoop te herleiden naar Eenmanierom.nl en om producten en diensten die je pas enkele dagen later koopt, alsnog toe te wijzen aan Eenmanierom.nl.

Wie kunnen er bij je gegevens?

Eenmanierom.nl beschermt je gegevens zodat zo min mogelijk mensen erbij kunnen. Alle communicatie tussen onze computers is versleuteld (https) tegen meelezen. Eenmanierom.nl gebruikt unieke, sterke wachtwoorden op alle accounts. Daarnaast maakt Eenmanierom.nl gebruik van tweefactorauthenticatie waar dat mogelijk is.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van Eenmanierom.nl, sluit Eenmanierom.nl een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Eenmanierom.nl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Eenmanierom.nl bewaart je persoonsgegevens veilig in de EU of bij organisaties waarvoor een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie bestaat. Bijvoorbeeld boekhoudpakket Acumulus en webhoster Antagonist.

Amerikaanse organisaties waar Eenmanierom.nl mee samenwerkt hebben zich aangesloten bij Privacy Shield, zoals Asana en Google Cloud.

Wijzigingen, vragen en feedback

Eenmanierom.nl werkt dit privacybeleid bij als de tekst duidelijker kan of als er details zijn vergeten. De laatste wijziging van deze tekst was op 29 mei 2018.

Wijzigen we de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken wezenlijk? Dan krijg je van tevoren persoonlijk bericht, en vragen je voor zover wettelijk vereist om toestemming voor het implementeren van dergelijke wijzigingen.

Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je altijd contact opnemen:

Daarnaast kun je een klacht indienen bij de autoriteit persoonsgegevens van het land waar je werkt of woont. Als dat geen Europees land is, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland.

css.php