Ga naar de inhoud

Beveiligingsproblemen met verouderde software voorkomen met Patch My PC Updater voor Windows

  • 2 reacties

Misschien wel belangrijker dan het gebruik van virusscanners en firewalls is ervoor zorgen dat de software op je computer up-to-date is. Patch My PC Updater zorgt ervoor dat je onder Windows op één plek kunt zien welke software verouderd is.

Beveiligingsfouten in software zijn aan de orde van de dag. Als je een oude versie van een webbrowser gebruikt dan bestaat de kans dat je door het bezoeken van een website automatisch kwaadaardige software binnenhaalt. Soms wordt deze kwaardaardige software verspreid door een gehackte website en dat kan er zo maar eens eentje zijn die jij dagelijks bezoekt.

Dergelijke “drive-by download-aanvallen” maken naast beveiligingslekken in de browser ook gebruik van fouten in populaire plugins zoals Adobe Reader, Flash Player of Java. Google rapporteerde dat drive-by download-aanvallen gevaarlijker zijn dan websites die aansporen tot het installeren van malware. 9 februari 2012 werden weer twee malware-campagnes ontdekt. Op 14 maart 2012 werden bezoekers van Nu.nl geïnfecteerd met malware waarbij de analyse wijst op aanvallen op verouderde versies van Adobe Reader en Java.

Java is niet alleen de populairste manier om  systemen met verouderde software te infecteren, in de toekomst zal het ook de motor van veel malware zijn, iets waar virusscanners nog moeite mee hebben. Microsoft waarschuwt dat 50 procent van alle malware mikt op gaten in Java en F-Secure adviseert Java te verwijderen tenzij je het écht nodig hebt. Daar zijn al wel nieuwe versies (patches) voor, maar die blijken in de praktijk nauwelijks geïnstalleerd. In deze opsomming alleen al zie je vier software producten die je up-to-date moet houden en op je computer draai je er meer dan 100.

Er zijn bijna altijd al nieuwe versies van de software die je gebruikt, maar die blijken in de praktijk nauwelijks geïnstalleerd. Vaak omdat je niet eens weet dat je een verouderde versie gebruikt – sommige leveranciers vertellen je dat namelijk niet eens. En soms maak je de installatie niet af omdat je je machine bijna nooit meer opnieuw opstart maar kiest voor de slaapstand (hibernate). En dat is waar Patch My PC Updater je bij helpt – met patch management. Gratis voor privé gebruik.

PatchMyPC Logo

Als je Google Chrome als webbrowser gebruikt dan hoef je je over je webbrowser en Adobe Reader minder zorgen te maken – Google werkt deze snelle van een PDF-reader voorziene webbrowser automatisch bij.

Patch My PC Updater scant je PC. Na de scan zie je van welke software een nieuwe versie bekend is. Daarnaast kun je een lijst met applicaties maken om deze software snel op een andere machine te installeren.

Voor zakelijk gebruik heeft is er software om meerdere machines te beheren.

Let wel: Patch My PC Updater detecteert niet of je systeem besmet is met een virus of malware. Blijf daarom zeker anti-virus software en een firewall gebruiken.

2 reacties op “Beveiligingsproblemen met verouderde software voorkomen met Patch My PC Updater voor Windows”

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php