Pas op je passwords

Pas op je passwords helpt met wachtwoorden

Wachtwoorden zijn een dagelijkse ergenis voor veel mensen. Ergens weet je wel dat je het goed moet regelen maar in de praktijk komt het er niet van. Het boek “Pas op je passwords” overtuigt je en helpt je op weg.

Al jaren had ik het idee om mensen met een boek aan de hand te nemen met het gebruiken van een wachtwoordmanager. De cursus Product School van Erwin Blom was de stok achter de deur en een baan in mijn woonplaats gaf de benodigde ruimte in tijd.

Voor het schrijven van dit boek heb ik gesproken met gebruikers om te achterhalen waarom mensen dit doen. Om vervolgens in het boek duidelijk te maken waarom unieke wachtwoorden belangrijk zijn. Een proeflezer betitelde het boek als “indringend” – het effect is dat mensen hun wachtwoorden op orde brengen.

Mijn boek geeft je achtergrondinformatie over het waarom van een wachtwoordmanager. Inloggen op een wachtwoordmanager is zo gebeurd. Zeker op een smartphone, tablet of moderne computer waar je kunt inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Als je al overtuigd bent van het nut van een wachtwoordmanager kun je direct door naar de hoofdstukken over de installatie en het gebruik van Bitwarden. De gratis versie van deze gebruikersvriendelijke wachtwoordmanager voldoet voor de meeste gebruikers. Samen met Stephan Paternotte heb ik de Nederlandse vertaling van de tool verbeterd.

Pas op je passwords is te koop!

Als het goed is ligt het boek de laatste week van november 2019 in de boekhandel. En anders is het boek te vinden bij:

Pas op je passwords

Sommige mensen vragen of het voor mij uitmaakt waar je het boek koopt. Financieel maakt dat inderdaad uit, rechtstreeks bij de uitgever is voor de uitgever en mij als auteur het beste. Als er andere partijen zijn betrokken dan krijgen die de grootste marge. Bij Bol en Managementboek krijg ik nog wel wat terug via affiliate-inkomsten.

Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat mensen beter met wachtwoorden leren omgaan. Als je lokale boekhandels een warm hart toedraagt kun je het beste daar kopen. Zodra het boek op Bookaroo staat link ik daar ook naartoe – dat platform brengt online boekenbestellers en boekhandels bij elkaar.

Mocht je het boek bestellen, mag ik je dan alvast vragen om een review achter te laten bij je favoriete boekwinkel? Dat helpt om meer mensen orde op zaken te stellen. Of stuur deze pagina door via social media?

“Pas op je passwords” is uitgegeven door Van Duuren Media onder ISBN 9789463561471.

Speciale bestellingen via Van Duuren Media

Wil je al je klanten, partners, medewerkers of studenten op weg helpen met goede wachtwoorden? Bijvoorbeeld als relatiegeschenk?

Wil je een recensie-exemplaar aanvragen en eventueel samenwerken aan een weggeef- of winactie?

Ken jij een uitgever in het buitenland bij wie dit boek mooi in het portfolio past? Het boek is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar. Andere landen kunnen het boek natuurlijk ook goed gebruiken. Vertalen is het probleem niet, in de winkel komen te liggen wél.

Neem voor al deze speciale bestellingen rechtstreeks contact op met uitgever Van Duuren Media.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *