Gloves in a Bottle 240 & 60ml

Nat scheren met Gloves in a Bottle

Nat scheren geeft een beter (gladder) scheerresultaat. Hier geef ik de door mij gebruikte producten voor nat scheren weer. Scheer je je al nat? Lees dan toch even door, dat kan je een hoop geld besparen.

Stappenplan nat scheren

Ik stap zelf onder de warme douche vandaan en maak dan mijn gezicht droog. Vervolgens strijk ik er een klein beetje Gloves in a Bottle over.

Na 30 seconden begin ik te scheren. Eerst met de baardgroei mee zodat je ingegroeide haren en een geïrriteerde huid voorkomt. In de volgorde bakkebaarden, wangen, hals, kin, kaken en tenslotte het stuggere snorgedeelte. En vervolgens nog eens tegen de baardgroei in voor een extra glad resultaat.

Het voordeel van Gloves in a Bottle is dat het onzichtbaar is. Omdat je geen scheerschuim op je gezicht hebt zitten, zie je precies waar er nog wel en geen haar zit.

Als ik klaar ben met scheren dan doe ik nog een dun laagje Gloves in a Bottle op mijn gezicht, ter bescherming.

Gloves in a bottle

Gloves in a Bottle laat zich vertalen naar “handschoenen in een flesje”. Het is een generieke “huidbeschermer” die je al jaren bij de apotheek kunt kopen tegen kloven, eczeem, droge voeten etc. Met Gloves in a Bottle leg je een beschermend laagje over je gezicht (of handen/voeten).

Gloves in a Bottle 240 & 60ml

Gloves in a Bottle is te koop in verpakkingen van 240 en 60ml en je hebt er maar een druppel per keer van nodig. Het heeft eigenschappen als:

  • Snel intrekken;
  • Niet vet;
  • Verdwijnt iedere vier uur vanzelf met dode huidcellen mee;
  • Niet afwasbaar, kan tegen zeep, wasbenzine en zelfs accuzuur;
  • 99% water, goedgekeurd door de Amerikaanse FDA;
  • De “SPF15”-variant bevat Aloe Vera en SPF15 waardoor de huid is gehydrateerd en beschermd tegen de zon.

Importeur Ad Leeuwenburgh vroeg mij Gloves in a Bottle eens te proberen als vervanger van al mijn andere scheerproducten. Interessant natuurlijk! Ik heb Gloves in a Bottle een aantal maanden geprobeerd en het werkt echt prima.

Gloves in a Bottle vervangt voor mij de volgende (dure) producten:

  • Decléor Aromessence Triple Action scheerbeschermer. Voor en na het scheren gebruikte ik een druppel om een rode huid te voorkomen. Een flesje kostte €50 en ging een maand of drie mee.
  • Scheerkwast en scheerstaaf (inzepen). Een scheerstaaf gaat op zich langer dan een jaar mee en een scheerkwast jaren.
  • After shave balsem van “De Vergulde Hand”. Net als de scheerstaaf kun je hier op zich een jaar mee vooruit.

 

Voormalige scheerproducten

Naast de kosten bespaart Gloves in a Bottle tijd doordat één product voldoende is. Ook scheelt het een hoop ruimte als we op reis gaan. Verder gebruik ik het ook voor mijn handen omdat ik bijvoorbeeld droge vingertopjes had (van het typen!).

Mühle saftely razor

Overweeg een mooie safety razor, dat is op termijn goedkoper en beter voor je huid. De Mühle R89 en de Mühle R41 zijn het meest populair. De R89 eerste heeft een gesloten kam en is geschikt voor beginners danwel lichte baardgroei. De R41 heeft een open kam zodat water en haar gemakkelijker wegspoelen.

Muhle R89

De gedachte achter de safety razor is: hoe meer mesjes hoe minder het resultaat. Er zijn meer bewegingen over je huid en tussen de mesjes hopen de haartjes zich op. Een safety razor is zwaarder waardoor je zelf minder hard op de huid hoeft te drukken. De haartjes komen door het gewicht iets omhoog waardoor je nog gladder scheert dan met Gilette. Al deze voordelen voorkomen huidirritatie en snijwondjes.

Bloed stollen met aluinstift

Zelden maak ik een vreemde beweging maar als dat gebeurt dan is de kans op een klein wondje groot. En snijwondjes bloeden hevig. Bevochtig de tip van een aluinstift en houdt dat er een halve minuut tot een minuut tegen aan. Het bloed stolt dan snel.

aluinstaafje

Er is ook aluin van De Vergulde Hand maar bovenstaande foto vond ik beter.

Tip voor als je een krabbertje gebruikt

Als scheermes gebruikte ik vroeger een Gillette. Die ging langer mee dan de goedkope losse krabbertjes en scheert echt veel beter. Gillette komt om de paar jaar met een nieuw model uit waar ik dan in mee ging.

 

Gillette Fusion Power

Het is wel belangrijk dat je tijdig het scheermesje vervangt. Een bot mesje beschadigt de huid meer, geeft huidirritatie en scheerbultjes en stimuleert ingegroeide haartjes. Dat wil je niet.

Gilette verdient het meeste geld met de wekelijks te vervangen prijzige mesjes. Veel geld uitgeven wil je natuurlijk ook niet. Zelf verving ik het mesje ieder half jaar. Als het mesje bot begint te voelen dan haalde ik het mesje in tegengestelde richting even over mijn arm heen. Zie onderstaande video, werkt echt!

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.