Ga naar de inhoud

Marketingfacts Jaarboek: trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing

Met platform Marketingfacts publiceert sinds 2006 jaarlijks het Marketingfacts Jaarboek. Het boek omvat inmiddels een paar honderd pagina’s met inspirerende samenvattingen van de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Ieder facet van online marketing heeft een eigen hoofdstuk. De hoofdstukken leggen de onderwerpen, begrippen en afkortingen helder en beknopt uit. Daarnaast geeft het boek de stand van zaken weer en, onderbouwd met onderzoek, een goede verwachting van de richting waar het naartoe gaat.

Ieder hoofdstuk is voorzien van afbeeldingen, grafieken en concrete voorbeelden zodat je snel op de hoogte bent, weet wat belangrijk is en praktisch aan de slag kunt.

Op het platform Marketingfacts schrijven honderden bloggers. Aan de meeste hoofdstukken van het jaarboek werkten meerdere van deze auteurs samen. Het boek is zeker geen verzameling artikelen maar een samenhangend geheel met onderlinge verwijzingen tussen de hoofdstukken.

Marketingfacts Jaarboek

Het boek bestaat uit hoofdstukken zoals:

 1. Inleiding tot het digitale medialandschap
 2. E-business
 3. Advertising
 4. Affiliate
 5. E-mail
 6. Search
 7. PR
 8. Social media
 9. Mobile
 10. Video
 11. E-commerce
 12. Usability & design
 13. Customer service
 14. Analytics

Ik kies er in dit artikel voor om geen samenvatting te geven van de behandelde onderwerpen. Het boek zelf is immers de perfecte beknopte samenvatting van deze onderwerpen. Inclusief index voor perfect naslagwerk!

Naast bovengenoemde onderwerpen behandelt het boek “Hot topics”. Onderwerpen die wél belangrijk zijn maar niet in het stramien passen. Denk hierbij aan:

 • Customer journey
 • Privacy & wetgeving
 • Marketing automation
 • Contentmarketing
 • Branding
 • Facebook
 • Psychologie
 • Webcare
 • Big data

Als een paar van deze onderwerpen je interesseren dan is het boek een goede aanwinst om kennis te maken met de andere facetten van online marketing of een samenhangend beeld te vormen. Je bent in één klap op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen.

Marketingfacts Jaarboek

Bestel bij – Bol.com – Managementboek.nl

Het Marketingfacts Jaarboek is aanbevolen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA).

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php