Ga naar de inhoud

Wat is Lifehacking?

Lifehacks haken vaak slim in op een routine of systeem. Zoals je ochtendroutine, de manier waarop je je e-mail afhandelt of hoe je je agenda inzet. Vaak zit je zo vastgeroest in een patroon dat je helemaal niet door hebt dat het gemakkelijker en efficiënter kan.

Een tijdje geleden kwam ik een korte video (3:02) tegen die het begrip lifehacking toelicht. Lees verder voor een Nederlandstalige samenvatting van de video.

Video van Epipheo in samenwerking met Lifehacker.com

Samenvatting video “How To Become A Lifehacker”

Het deel hacking in lifehacking heeft niets te maken met het inbreken op computers. Het slaat op het vinden van slimme manieren om dingen te doen. Lifehacks zijn heel breed, van een manier om het bereik van je draadloze netwerk te versterken tot een manier om te voorkomen dat je oordopjes uit je oren vallen.

Je kunt zelf lifehacks op het spoor komen door aan het einde van een dag even stil te staan bij wat je nu precies hebt gedaan. En bedenken of dat niet efficiënter kan. Misschien doe je er wel erg lang over om je e-mail inbox leeg te maken, of ben je veel tijd kwijt met het uittypen van teksten. Als je dan in Google iets intypt als “Tijd besparen door sneller te typen” dan kom je oplossingen op het spoor die je helpen efficiënter te werken.

Met deze oplossingen bespaar je tijd of verlopen dagelijkse handelingen zoals administratieve rompslomp soepeler. Dit geeft je tijd én energie om met meer belangrijke dingen aan de slag te gaan.

Zoek regelmatig naar dergelijke tips en bespaar jezelf stapsgewijs een hoop tijd en ergenis.

Met onderstaande lifehack voorkom je dat kabels van tafel vallen. De lifehack “Nooit meer je USB kabel achter het bureau verliezen voor <€1” is eerst op Lifehacking.nl verschenen en vervolgens via Google-bekendheid Matt Cutts overgenomen door onder andere het Amerikaanse Lifehacker.

v oorkomen dat kabels van tafel vallen met binder clips

Lifehacking.nl en 175 lifehackingtips

Nederland heeft zijn eigen blog over lifehacking. Neem regelmatig een kijkje op lifehacking.nl! Je kunt je inschrijven op een nieuwsbrief via e-mail, of Lifehacking volgen via Twitter of Facebook. Zo blijf je van alle nieuwe artikelen op de hoogte. Of stel vragen aan de auteurs en andere lifehackers in de Facebook-groep.

De beste lifehacks uit het verleden zijn professioneel geredigeerd en opgenomen in het boek 175 lifehackingtips.

175 Lifehackingtips om slimmer en efficienter te werken

Bestel bij – Bol.com

In het boekje zijn een aantal van mijn artikelen op Lifehacking opgenomen.

Hoe zou jij lifehacking samenvatten?

Een vrij groot deel van de video en de animaties gaan op aan het decriminaliseren van het woord lifehacking. Ik stuurde de video met diezelfde boodschap de wereld in.

Hoe introduceer jij lifehacking bij vrienden, familie en collega’s?

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php