E-book Lifehacking met Evernote

Lifehacking met Evernote van Frank Meeuwsen, Oskar van Rijswijk en Patrick Mackaaij

Evernote is een digitaal notitieboekje wat je op iedere computer, tablet of smartphone kunt gebruiken. Aan de notities die je maakt kun je bijlagen toevoegen. Bijvoorbeeld documenten, maar ook foto’s die je maakt met de camera van je computer of smartphone en geluidsopnames via de microfoon. Dankzij de synchronisatie tussen al je apparaten heb je je notities in het vervolg altijd doorzoekbaar bij de hand.

Samen met Frank Meeuwsen en Oskar van Rijswijk schreef ik het praktische handboek Lifehacking met Evernote. Op dinsdag 9 oktober gaven we de deelnemers aan de maandelijkse Evernote meetup in Nederland bij Permanent Beta in Amersfoort al een sneak-preview. Het e-boek is gelanceerd op 1 november 2012.

Het boek heeft de volgende opbouw:

  1. Aan de slag: Maakt je wegwijs in de terminologie, mogelijkheden en interfaces.
  2. De Evernote Galerij: Evernote etaleert hardware en software van partners, wij maakten een selectie uit dit enorme aanbod.
  3. Evernote-hacks: Concrete toepassingen om Evernote slim te gebruiken.
  4. Evernote voor jou: Voorbeelden van het gebruik van Evernote in een bepaalde rol.

DRM-vrij in PDF, ePub en mobi

Na betaling kun je Lifehacking met Evernote als e-book downloaden. Met het ZIP-bestand download je e-book in één keer in de meestgebruikte formaten PDF, EPUB en MOBI (Kindle). Lees hoe je een ZIP-bestand kunt uitpakken onder Windows, macOS, iOS (iPhone en iPad) en Android.

We hebben er bewust voor gekozen het boek niet te beveiligen tegen kopiëren met DRM (Digital Rights Management). Dat is voor jou als koper wel zo prettig want zo kun je het e-book altijd en op elke gewenste computer of eReader lezen. Wij vertrouwen erop dat je het boek niet gratis verspreidt naar mogelijke kopers.

Lifehacking met Evernote downloaden

Het e-book kwam op 1 november 2012 beschikbaar met wat wij als goede basisversie beschouwden. Iedere nieuwe oplevering hoogden we de prijs voor nieuwe kopers op, als je het boek al eerder had gekocht dan kon je zo’n nieuwe versie gratis downloaden. Na de eerste oplevering brachten we ongeveer maandelijks een nieuwe versie van het e-book uit met verbeteringen in tekst en afbeeldingen op basis van feedback van lezers en nieuwe ontwikkelingen. Plus een stuk of vier nieuwe hoofdstukken.

In maart 2015 besloten we de uitgave gratis beschikbaar te stellen, je kunt Lifehacking met Evernote downloaden via SlideShare of hierboven doorbladeren.

Evernote-communities

Naast het officiële Engelstalige Evernote User Forum werden rondom de lancering van ons e-boek zowel een Google+-community als een Facebook-groep voor Nederlandse Evernote-gebruikers opgericht. Als auteurs van Lifehacking met Evernote kregen wij de moderator-rechten. We lezen mee en reageren op vragen, samen met honderden andere Evernote-gebruikers:

Lifehacking.nl – platform voor slimmer werken en leven

Frank, Oskar en ik kennen elkaar via het platform Lifehacking.nl. Lifehackers zoeken en gebruiken van alles om slimmer te werken en slimmer te leven. Sinds de lancering van Evernote in 2008 schreven we er vele berichten over.

Evernote is het meest gezochte onderwerp op Lifehacking.nl en dus een goed onderwerp voor het eerste boek in de serie “Lifehacking met…“. Mijn overzichtsartikel Overal aantekeningen vastleggen en terugvinden met Evernote op dit blog heeft zo’n 1.000 lezers per maand.

Toen we in februari 2012 aankondigden te gaan schrijven aan het boek Lifehacking met Evernote reageerden 2.000 mensen enthousiast met een voorinschrijving. Deze Early Elephants kregen de mogelijkheid het e-book een uur eerder te kopen. De eerste maand is het e-book al meer dan 1.500 keer gedownload.

Lifehacking logo

Samen met Frank Meeuwsen en Oskar van Rijswijk schreef ik het praktische handboek Lifehacking met Evernote. Daar staat nog veel meer in dan in dit artikel.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.