Paypal

Kleine bedragen overmaken met PayPal

Vraag je je af hoe PayPal werkt? In dit artikel lees je er alles over. “Er ontstaat een mondiaal online betalingsnetwerk dat bedrijven [en consumenten, PM] veel kansen biedt. Betalen met de creditcard op internet wordt nog door veel ondernemers en klanten als omslachtig en onveilig ervaren. In Nederland is iDEAL een goed alternatief, maar dat is geen internationaal systeem. Met PayPal wordt het world wide web als monidaal concurrentieveld opengelegd. iDEAL heeft de e-commerce in Nederland een impuls gegeven; PayPal doet hetzelfde op wereldschaal”, schreef Management Team in de editie van 27 november 2009 die kopte “Kassa! Betalen via mail, een wereldidee”.

Het principe van PayPal is relatief eenvoudig. Het laat zich het best omschrijven als een extra laag tussen de betaler en de banken in. Creditcardgegevens of bankrekening(en) zijn vastgelegd in een account, dat is afgeschermd met een e-mailadres en password. Een aankoop doen is niet meer dan adres en password invullen en akkoord geven. De koper betaalt hiervoor niets extra’s, alleen de aanbieder van de dienst betaalt een percentage van het aankoopbedrag (1,5-3,4 procent van het aankoopbedrag plus 0,35 euro per transactie, afhankelijk van het volume betalingen).

Ook Marktplaats.nl biedt met PayPal een betaalmogelijkheid aan, mét een kopersbescherming eraan gekoppeld. Marktplaats-gebruikers kunnen nu snel en gemakkelijk onderling een betaling via een speciale PayPal-internetkassa verrichten. Wanneer gebruik wordt gemaakt van deze betaalmethode, wordt de aankoop automatisch gratis gegarandeerd.

PayPal logo

PayPal kom je vaker tegen op Internet en als je liever geen credit card gebruikt heb je waarschijnlijk aan een PayPal account. Mocht je nog geen PayPal account hebben dan trekt de combinatie met Marktplaats.nl je wellicht over de streep. Contant geld vind ik niet zo handig. En met PayPal kun je ook eenvoudig kleine donaties (microbetalingen) doen aan blogs om iets terug te doen voor de schrijver van een artikel zoals deze.

PayPal op Marktplaats

Bij betaling via de internetkassa van PayPal, wordt het geld meteen van de bankrekening van de koper afgeschreven. De verkoper ontvangt dus direct zijn geld en kan het artikel meteen aan de koper versturen, zodat deze het bestelde product sneller in huis heeft. Mocht het product onverhoopt toch niet worden ontvangen, dan geeft PayPal geld terug.

Het openen van een PayPal-rekening

Op de homepage van PayPal open je via de knop Aanmelden gratis een nieuwe rekening. Kies voor Privé als je alleen wilt kopen en voor Premium als je ook wilt verkopen. PayPal houdt transactiekosten in op de verkoop (op het moment van schrijven dus 1,5% + €0,35 EUR t/m 3,4% + €0,35 EUR).

Geld overmaken naar je PayPal rekening via iDEAL

Via Money2 kun je handmatig geld overmaken naar je PayPal rekening via iDEAL.

Koppel je bankrekening aan je PayPal-rekening

Doordat je een PayPal rekening kunt koppelen met je bank- of girorekening hoef je er nooit geld op te storten. Bij betalingen via PayPal schrijft PayPal het bedrag dan direct van je bank- of girorekening af. Op de site van PayPal staat hoe je je bank- of girorekening kunt koppelen aan je PayPal-rekening. Dat verloopt in drie eenvoudige stappen:

  1. Bankrekeningnummer toevoegen aan PayPal;
  2. PayPal maakt binnen een week twee kleine bedragen over naar je bankrekening;
  3. Voer de cijfers van de twee ontvangen bedragen in op de site van PayPal.

Maak een kort adres aan voor je PayPal-account

Ga naar PayPal.me om je PayPal-account te koppelen aan een kort adres. Via de profielpagina die je zo aanmaakt kunnen mensen eenvoudig geld naar je overmaken. Bij het gebruiken van de link kun je direct het bedrag dat je wilt ontvangen meegeven, tot op de komma precies!

https://www.paypal.com/paypalme/eenmanierom/9,99

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.