Ga naar de inhoud

KidSleep kinderwekker laat kinderen “klokkijken”

Kinderen die te vroeg wakker worden, wie kent ze niet? Onze zoon Tim werd met een maand of 20 steevast om 5:00u wakker in plaats van 6:30u. Klokkijken kon hij nog niet. Op zoek naar een andere manier om de tijd te communiceren kwam ik de kinderwekkers van het merk KidSleep op het spoor.

Op een KidSleep klok staan twee plaatjes afgebeeld: één slapend en één wakker figuurtje. Een lampje verlicht afhankelijk van de door de ouder in te stellen tijd het juiste plaatje.

Uit de handleiding: “Wanneer het figuurtje slaapt, betekent dit dat het kind ook nog moet slapen; wanneer het figuurtje wakker is, mag het kind opstaan. Leg uw kind dus gewoon uit dat het slechts het voorbeeld van zijn vriendje hoeft te volgen!”. Ideaal dus voor ouders van peuters en kleuters.

Wij hebben Tim als peuter ‘s avonds voor het slapen gaan laten zien dat het konijntje met hem mee ging slapen en laten zien hoe dat eruit ziet. Vervolgens ook vast laten zien hoe het konijntje eruit ziet met wakker worden. We zijn begonnen met het konijntje om 5:45u zetten. De volgende ochtend was er natuurlijk nog niets veranderd qua tijd van wakker worden maar konden we aanwijzen dat het konijntje nog slaapt. Ssst! Na een paar dagen de tijd in stappen van vijf minuten te hebben opgeschoven volgde Tim het konijntje en konden we om 6:30u opstaan. Incidenteel roept Tim nog wel eens voor 6:30u en dan is één verwijzing naar het konijntje genoeg.

Arjan Broere tipte via Twitter een minder luxe variant:

Je kunt ook twee tijden programmeren: een voor opstaan en een voor het middagslaapje.

KidSleep kinderwekker wit, roze of globetrotter

De KidSleep wordt geleverd met adapter en wordt aangesloten op het stopcontact. Het lampje in KidSleep is een LED die je op drie lichtsterktes in kunt stellen.

Kidsleep wit of roze

Er is een KidSleep wit.

KidSleep kinderwekker wit

En een KidSleep roze.

KidSleep kinderwekker roze

Kidsleep Globetrotter voor op reis

De Globetrotter is een reiswekker.

KidSleep kinderwekker Globetrotter

De Globetrotter werkt juist alleen op batterijen (3x AA batterij).

Van dreumes tot kleuter

Een dreumes kun je alvast laten wennen aan de KidSleep door deze te gebruiken als nachtlampje. Als je kleuter naar de basisschool gaat dan kun je de KidSleep als kleuterwekker met alarm gebruiken.

KidSleep functies

KidSleep – Voor ouders die graag uitslapen :)

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php