Ga naar de inhoud

Inka Pen aan je sleutelbos: overal aantekeningen maken

Ook als je digitaal aantekeningen maakt op een smartphone, tablet of laptop blijft het praktisch om een pen binnen handbereik te hebben. Even snel iets opschrijven is gemakkelijker dan je smartphone erbij halen, unlocken en een app starten. Er zijn compacte pennen die je overal mee naartoe kunt nemen als onderdeel van je sleutelbos – vooral een uitkomst als je geen borstzakje of handtas hebt.

Vroeger gebruikte ik de Inka Pen samen met het document dat je op deze pagina kunt downloaden om gedurende de dag kleine aantekeningen te maken. Het opgevouwen aantekeningen velletje is handig omdat het eenvoudig af te drukken is en je er lang mee kunt doen.

Het papiertje fungeert als een van de inboxen in mijn Getting Things Done (GTD) systeem. Met dit opgevouwen printje en de Inka Pen kun je overal en altijd aantekeningen maken. Zodat je hoofd lekker leeg blijft. Tegenwoordig gebruik ik overigens de GTD Notetaker Wallet – een portemonnee met pen ineen.

Inka Pen

De afbeelding hieronder toont de Inka Pen in diverse omstandigheden:

  1. gesloten, zoals aan de sleutelbos
  2. trek de pen snel los om een kleine aantekening te maken
  3. schroef een full-size pen in elkaar om langere stukken tekst op te schrijven
Inka Pen

Aantekeningen velletjes

Scan van gemaakte aantekeningen

Bovenstaande afbeelding toont een scan van het aantekeningen papier zoals ik het zelf gebruik. Op dit stukje papier zijn nog vijf van de 21 regels vrij. De download is een document van twee A4’tjes dat je kunt afdrukken en dan vouwen. Als jouw printer dubbelzijdig kan afdrukken maak je op deze manier 16 van dergelijke velletjes die je zo in de achterzak van je broek stopt.

Zelf gebruik ik het aantekeningen papier alleen om even snel iets op te schrijven (vaak hooguit één regel met trefwoorden). Vervolgens verwerk ik dit naar acties conform Getting Things Done (GTD) waarna ik de aantekening doorstreep. Op deze site kun je meer teksten van mij vinden die betrekking hebben op GTD, bijvoorbeeld over het boek “Elke dag je hoofd en inbox leeg” en de meereffect training.

Kies een bestandsformaat om het aantekeningen velletje te downloaden:

Update: Karel gaf een handige tip via Lifehacking.nl. Met PocketMod stel je zelf een A4 samen waarmee je meer keuze hebt dan lijntjes. Zo kun je kiezen voor vakjes, checklists en vakjes. Daarbij kun je ook bepaalde informatie voordrukken zoals een kalender of de inhoud van een RSS feed. Zelf gebruik ik PocketMod niet omdat het mij vooral om de lijntjes gaat waardoor het samenstellen van de PocketMod enkel meer tijd zou kosten.

Inka Pen in Nederland

De Inka Pen is moeilijk te vinden. Omdat de Inka Pen ook in extreme omstandigheden te gebruiken is (schrijft onder iedere hoek, onder iedere temperatuur en op iedere hoogte) is de Inka Pen soms te vinden in aan buitensport gelieerde winkels zoals Bever Zwerfsport. Je kunt de pen ook aanschaffen via Marktplaats of Ebay. Een navulling is in diverse kleuren te koop bij winkels met kantoorbenodigdheden.

Een lezer van dit artikel maakte mij erop attent dat de Inka Pen veranderd is. De nieuwe versie clip je aan een sleutelring en is dikker en korter wat onhandiger schrijft. Daarnaast is het materiaal nu kunststof wat volgens reviews snel kapot gaat. Alternatieven zijn de dunnere True Utility TelePen en de Trekker Keychain Pen. Of toch de portemonnee erbij: GTD Notetaker Wallet.

Aantekeningen maken onder de douche

Onder de douche krijg je vaak invallen doordat je even nergens aan denkt. Met AquaNotes kun je die aantekeningen vastleggen.

Aantekeningen maken in het donker

Krijg je vaak ‘s avonds vlak voor het in slaap vallen of midden in de nacht een inval? Neem een pen-met-ledlampje zoals piloten die hebben.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php