Gebruik je smartphone als scanner met Scannable

Met Scannable van Evernote kun je snel post-its, visitekaartjes, bonnetjes, contracten of andere documenten scannen en vervolgens bewaren of delen. Scannable werkt ook goed met whiteboards.

Scannen kan vanuit de Evernote-app zelf. In Evernote moet je eerst op zoek naar de knop om een foto te nemen. Daarom maak je eerder een foto met de standaard camera-app van je smartphone. Maar dan komen de scans terecht tussen al je normale foto’s en dat is onhandig want je moet vaak nog iets met de scan doen.

Evernote Scannable

Scannable verdient een plekje op het startscherm van je smartphone! De app start snel op, begint direct te scannen, herkent zelf het documenttype en draait het zelfs als dat nodig is. Zowel in perspectief als in richting. Na het scannen bewaar je het document eenvoudig in Evernote of deel je het met andere apps of andere mensen. De app werkt ook samen met de scanner ScanSnap Evernote Edition. Bekijk de onderstaande video voor een korte impressie.

https://www.youtube.com/watch?v=knmDArtrsoY

Scannen met Scannable

Scannable is gratis beschikbaar voor iOS (iPhone en iPad). Android volgt vast snel.

Start Scannable op en richt de camera van de smartphone op hetgeen je wilt scannen. Op het scherm verandert “Zoeken naar document” naar een blauw vlak zodra Scannable iets herkent. Dan is het een kwestie van de smartphone even goed stilhouden en klaar.

Scannable pagina gevonden

Scannable werkt het best als de ondergrond contrasteert met hetgeen je wilt scannen. Maar een visitekaartje uit de hand werkt op zich ook.

Reflectie van een flitser gecombineerd met kleuren die weinig van elkaar verschillen in een donkere (onderbelichte) ruimte maakt dat foto’s van whiteboards vaak slecht leesbaar zijn. Scannable knapt een foto van een whiteboard automatisch op.

Let erop dat je de scans in de juiste volgorde maakt, in de app kun je deze (nog?) niet veranderen.

Scannable somt de gemaakte scans onderin het scherm op. Zo kun je zien of de foto in orde is en eventueel meerdere scans achter elkaar maken.

Tik een pagina aan voor het handmatig bijsnijden, draaien of verwijderen van de pagina. Verwijderen kan nog sneller door de pagina omhoog te slepen.

Als je klaar bent om de scans te bewaren of delen dan druk je op het vinkje rechtsonderin. In dit scherm kun je nogmaals door de pagina’s bladeren en deze verwijderen of bewerken. Verander de naam van de scan met het potlood-pictogram en tik op het deelicoon.

Als je er via de instellingen voor hebt gekozen om scans automatisch in Evernote op te slaan dan bewaart Scannable nú de scan in het ingestelde notitieboek. Vervolgens vraagt Scannable of je terug wilt gaan (zodat je de scan nogmaals op een andere manier kunt bewaren of delen) of aan een nieuwe scan wilt beginnen.

Bewaar je scans niet automatisch in Evernote? Dan zie je alle mogelijkheden om te bewaren en delen. Waaronder naast Evernote andere iOS-apps zoals e-mail, sms, iCloud en Filmrol. In geval van Evernote kun je hier het notitieboek veranderen. Opties die je onlangs hebt gebruikt zijn onder handbereik, evenals contactpersonen die je volgens je agenda onlangs hebt ontmoet. Kies een manier en rond het bewaren en/of delen af.

Visitekaartjes digitaliseren met Scannable

Visitekaartjes krijgen een speciale behandeling. Als je Scannable aan LinkedIn koppelt dan kun je contactgegevens digitaliseren.

Scannable vult de contactgegevens ook nog eens aan met bijvoorbeeld een foto op basis van een gevonden LinkedIn-profiel.

Tik in het scherm om te bewaren of delen op het visitekaartje. Vanaf daar kun je met “Sla contact op” de contactpersoon toevoegen aan het adresboek op je smartphone.

Bestandsindeling: JPG of PDF?

Via de instellingen kies je het bestandsformaat. Scannable bewaart standaard scans van één pagina als JPG-bestand. Scans van meerdere pagina’s leveren één PDF-bestand op.

Via de instellingen kun je ervoor kiezen om scans altijd als PDF-bestand te bewaren.

Scans altijd als JPG-bestand bewaren kan ook, als je meerdere pagina’s scant dan levert dat meerdere JPG-bestanden op.

Flits

Flitsen is vreemd genoeg geen instelling die je in het scherm zelf per scan bepaalt. Via de instellingen van Scannable kies je voor Auto, Aan of Uit.

Integratie met ScanSnap Evernote Edition

Scannable werkt samen met grote broer “ScanSnap Evernote Edition”.

ScanSnap Evernote Edition

Als je smartphone verbonden is met hetzelfde wifinetwerk als deze scanner dan kun je scans opvangen in Scannable. Tik daarvoor rechtsboven in het scherm op het icoon met de “s”.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.