Een zaak van zacht werken - Ellen de Lange-Ros

Een zaak van zacht werken van Ellen de Lange-Ros (boek)

Het boek Een zaak van fans van ondernemerscoach Ellen de Lange-Ros is een roman voor ondernemers en zelfstandigen, over een meer intuïtieve manier van werken. Ellen beschrijft vijf stappen om meer ontspannen te werken. Op basis van mindfullness en passie maar dan zonder zweverig over te komen. Voor mensen die altijd druk-druk-druk zijn.

In het boek leert Robin manager Joris, hoedenverkoper Orlando, zelfstandig onderneemster Anna en zanger David zacht werken. Op een eigen manier met hun talenten aan de slag te gaan. Het boek gaat niet over passief inkomen en luieren.

Met de verhaallijnen van deze vijf personages draagt Ellen de stof vanuit vijf invalshoeken over. De romanvorm maakt lezen gemakkelijk en houdt je aandacht vast. Je vliegt door het boek heen. De praktische voorbeelden geven voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan met de opdrachten voor jezelf waarmee ieder hoofdstuk afsluit.

Ellen schreef eerder Een zaak van fans waarin dezelfde personages alles leren over online marketing. De boeken kun je los van elkaar lezen. Het eerste boek heeft als focus “Ga niet failliet”, dit boek gaat over “Blijf gezond”. “Een zaak van zacht werken” attendeert je wel een paar keer, met name in het eerste hoofdstuk, op het bestaan van het ándere boek.

Ik noem hieronder heel kort de stappen die in het boek zijn uitgewerkt om een indruk te geven van waar het naartoe gaat. Het boek van Ellen brengt de stof met de verschillende verhaallijnen prima over.

Stap 1: Tijd maken

Tijd die verrassend genoeg vrij blijkt te komen als je je níet druk maakt. Eén ding tegelijk doen en grote klussen opknippen. Meer in het nú leven dan terugkijken op het verleden of plannen maken voor de toekomst. Je leert de afleiders die je gebruikt om het nu te ontvluchten herkennen en je aandacht en intuïtie versterken.

Stap 2: Hard of zacht werken

Bewustwording van je energieniveau over de dag heen. Wat kost je energie en waar krijg je energie van? Hoe luister je naar het stemmetje in je hoofd die je waarschuwt uit angst omdat je uit je comfortzone dreigt te stappen en naar je voorgevoel dat het allemaal goed komt?

Als je zacht gaat werken dan ontdek je dat toeval een belangrijke rol gaat spelen. Je ontmoet spontaan mensen die je verder helpen, of vindt precies wat je nodig hebt.

Stap 3: Droom je dromen

Dromen of wensen zijn belangrijk. Ze geven richting aan wat je in je leven wilt realiseren. Het gaat er niet om dat je nu al weet hoe je die dromen kunt realiseren.

Je begint met een kleine actie, een eerste stap. Al doende pas je je koers weer aan. En hou het toeval in de gaten!

Stap 4: Van zombie naar bewuste bouwer

Herken zombiegedrag bij jezelf. Wanneer ben je moe, lamlendig of hyperactief? Deze zombiemomenten versla je door vaker dingen te doen waarvan je energieniveau stijgt.

Gebruik je energie om te bouwen. Begin met bouwen door een eerste kleine stap te zetten. Als je gaat bouwen dan zul je fouten maken. Goede fouten.

Goede fouten zijn fouten die je maakt omdat je nieuwe dingen doet. Zoals een kind dat net leert lopen nog vaak valt: vallen en opstaan. Slechte fouten maak je uit haast of omdat je laks, lui, gemakzuchtig of slordig bent.

Stap 5: Schaarste of overvloed

Schaarste en overvloed zijn als twee kanten van een munt. Allebei aanwezig. Of zoals het glas melk: half gevuld of juist half leeg? Een beetje omdenken in het begin.

Als je leeft vanuit overvloed, ervaar je het leven anders en heb je meer oog voor alle mogelijkheden die er zijn.

Je energie laat je feilloos voelen of je zacht werkt. Als het klopt, voel je de energie stromen. Je kunt dan wel moe zijn, maar bent dan ook voldaan. Als het niet klopt, wordt werken zwoegen, sleur en corvee.

Online serie interviews: Zacht-werk-boek

Bij “Een zaak van zacht werken” hoort het “zacht-werk-boek”, een online serie van interviews met ondernemers, managers en andere werkende mensen waarin zij vertellen wat zacht werken voor hen betekent. Je ontvangt steeds met tussenpozen van een aantal dagen een aflevering van het zacht-werk-boek. Zo leer je hoe anderen zacht werken in de praktijk en krijg je extra tips.

Vind je speciale gave en ga deze delen met de wereld. Dat zijn het doel en de zin van je leven.

Een zaak van zacht werken - Ellen de Lange-Ros

Bestel bij – Ellen zelfManagementboek.nl

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.