Docteur Tweety

Twitter-gegevens exporteren, analyseren en monitoren met Docteur Tweety

Docteur Tweety levert diensten om de gegevens van Twitter te analyseren en monitoren. Met de zwaardere eisen die Twitter stelt aan ontwikkelaars is het lastiger geworden dat zelf te doen. Bij Docteur Tweety betaal je voor het exporteren een bescheiden bedrag zodat de dienst kan blijven bestaan. De diensten werken prima en de ontwikkelaar bleek goed bereikbaar.

Je kunt gratis een beperkte set gegevens exporteren om de dienst even aan de tand te voelen. Voor grotere exports heb je een account nodig zodat Docteur Tweety je een e-mailbericht kan sturen als de export voor je klaar staat.

Docteur Tweety

TwExList

TwExList exporteert gegevens uit Twitter zodat je ze zelf kunt gebruiken en analyseren in spreadsheets zoals Microsoft Excel, Google Spreadsheet, Numbers of OpenOffice Calc. Of omdat je er een backup van wilt hebben.

Je kunt lijsten van twitter-gebruikers en tweets exporteren. Lijsten zijn je volgers, mensen die je zelf volgt, leden van een twitter-lijst of volgsuggesties van Twitter. TwExList laat een tabel zien die inzicht geeft in de spreiding van de leden van de lijst, bijvoorbeeld op aantal volgers, volgend, locatie, geverifieerd, afgeschermd en leeftijd (van het account). Daaronder volgt een lijst met detailgegevens per account zoals naam, aanmaakdatum, aantal volgers, aantal volgend en bio. Je kunt tot 600.000 contactpersonen exporteren.

Tweets zijn de berichten van je volgers, mensen in een lijst, privéberichten (direct messages), mentions, favorieten en zoekresultaten. Je ziet naar hoeveel volgers het bericht is verstuurd, het bericht zelf en het aantal retweets. Je kunt wegens beperkingen van Twitter tot 3.200 tweets en tot 200 privéberichten exporteren.

De mogelijke resultaten van TwExList kun je op de website onder “What looks like the exports?” bekijken.

Nadat je TwExList toegang hebt gegeven tot je Twitter-account staan de meest voor de hand liggende exports klaar om met een druk op de knop te selecteren. Na je keuze verschijnt er een pop-up waar je direct de juiste prijs ziet voor een eenmalige export. Gratis proberen en korting is mogelijk in deze stap: klik op Cancel en kies voor een beperkte export of tweeten voor korting. Na betaling kies je het exportformaat. Na een paar minuten krijg je een mailtje met een link om de gegevens te downloaden.

Je kunt de ontwikkelingen van @TwExList volgen via een apart Twitter-acount.

DMPerso

Met de dienst DMPerso kun je snel privéberichten versturen naar meerdere twitter-gebruikers. Er zijn diverse groepen mogelijk en je kunt ook al je volgers in één keer bereiken. Dit zal al snel als spam geïnterpreteerd worden. Je kunt echter ook op taal, zoekwoord in de bio of naar een specifieke lijst sturen.

Het bericht kun je inplannen en personaliseren met de naam van de twitter-gebruiker.

DMPerso is gratis tot 5 ontvangers.

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.