Ga naar de inhoud

De kleine Lifehacking voor Dummies van Arjan Broere

De kleine Lifehacking voor Dummies is een nieuwe uitgave in de reeks voor Dummies. 142 pagina’s boordevol tips en trucs voor kenniswerkers van lifehackingauteur Arjan Broere om dingen makkelijker voor elkaar te krijgen.

Lifehacking is een beweging van kenniswerkers die er aardigheid in hebben uit te zoeken hoe van alles en nog wat slimmer, sneller, makkelijker kan én die hun vondsten graag delen. De grootste Amerikaanse site rond Lifehacking lifehacker.com. In Nederland timmert lifehacking.nl al jaren aan de weg.

In de context van lifehacking, is een hack een slimmigheid die ook voor ongeoefende gebruikers een versnelling van werken is. De thema’s zijn breed, vandaar ook life. Het boek behandelt acht van die thema’s waarmee je slimmer aan de slag kunt gaan. Je kunt het boek helemaal lezen of juist even snel bladeren naar wat op dit moment jouw aandacht trekt.

De kleine Lifehacking voor Dummies Arjan Broere

Bestel bij – Bol.com

Mailen

Mail is handig maar inmiddels komt de gemiddelde kantoorwerker om in mail.

Lees hoe je sneller mailt, betere e-mails stuurt en apps kiest die je sneller laten mailen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere Asana, wegwerp-emailadres, Getting Things Done en het instellen van een herinnering als je de bijlage vergeet mee te sturen.

Lezen

Als kenniswerker is lezen een onderdeel van werk dat er nogal eens bij inschiet. Maar ook lezen is te hacken!

Lees hoe je strategischer leest, sneller leest en welke apps je aan het beste leesvoer helpen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn luisterboeken, leesstrategieën, later lezen met Pocket of Evernote, websites volgen via RSS (op het Mac-platform subliem met de app Reeder), snellezen en curatie.

Productiviteit

Productiviteit is iets dat niet vanzelf gaat. Lees hoe je met meer focus kunt werken, hoe je meer gedaan krijgt, duidelijker taken bepaalt en voorkomt dat je acties uitstelt.

Productiviteitsprincipes zoals Getting Things Done (GTD) en de Pomodoro-techniek komen aan bod.

Verder geef het boek richtlijnen voor de keuze voor een tool voor het beheren van taken en tips om aan het einde van een werkdag daadwerkelijk te stoppen met werken.

Samenwerken

Lees hoe je meer haalt uit samenwerking, bijvoorbeeld door te netwerken of slim te vergaderen en onderhandelen. Omdat één plus één niet altijd drie is.

Schrijven

Over verzamelen en structureren van informatie om sneller en eventueel samen te schrijven.

Lees hoe je makkelijker een opzet (outline) voor je schrijfwerk maakt, met de juiste tools schrijft en met meer focus tot teksten komt.

Aan bod komen onder andere Evernote, OneNote, Livescribe, samen schrijven met Dropbox en Markdown en IFTTT om tools aan elkaar te knopen.

Gezondheid

Lees over beslissingsvermoeidheid, hoe je beter slaapt, minder zit en meer beweegt en bovenal hoe je dat alles tot gewoontes maakt.

Presenteren

Lees hoe je goed voorbereid met de juiste materialen een goede presentatie verzorgt.

Aan bod komen TED-talks, checklists, interactie met de zaal, presentatietools zoals PowerPoint, Keynote, Prezi en Evernote, afstandsbedieningen zoals de Logitech Presenter en een tool die schermbeveiliging voorkomt: Caffeine.

Spullen en tien sites om te volgen

Het boek eindigt met een opsomming van apps, spullen en boeken zoals 175 lifehackingtips. Plus tien websites om te volgen.

nrc.next gaf het boek vier van de vijf sterren: “Er hoeft maar één tip tussen te staan die je werk een stuk makkelijker maakt en deze Lifehacking voor Dummies heeft zijn waarde bewezen.”

De kleine Lifehacking voor Dummies Arjan Broere

Bestel bij – Bol.com

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php