Ga naar de inhoud

Beschuit met muisjes trakteren

  • 1 reactie

Trakteren op beschuit met muisjes is gebruikelijk om een geboorte te vieren. Maar hoeveel beschuit en hoeveel pakken muisjes heb je nu precies nodig? En hoeveel boter?

Het aantal beschuitjes is natuurlijk recht evenredig met het aantal mensen dat getrakteerd moet worden op beschuit met muisjes. En als je niet zo veel beschuit met muisjes hoeft te trakteren dan is het ook niet erg om één of twee pakken muisjes te kopen. Maar vanaf enkele tientallen beschuit met muisjes wil je toch wat meer weten over de verhoudingen. Deze informatie met betrekking tot beschuit met muisjes was nog niet te vinden op Internet, vandaar deze pagina.

Beschuit met muisjes
© mayabuns

Verhoudingen

Voor beschuit met muisjes heb je dus drie ingrediënten nodig: beschuit, muisjes en boter. Belangrijk om mee te beginnen is het boodschappenlijstje. De prijzen zijn overigens genoteerd rond 22 februari 2006, de geboorte van onze dochter Iris Mackaaij :-)

Hoeveel rollen beschuit?

Het meest eenvoudige bij het inschatten van benodigdheden voor het trakteren op beschuit met muisjes is het aantal benodigde rollen beschuit. Dit is natuurlijk recht evenredig met het aantal mensen dat je trakteert op beschuit met muisjes. Er gaan over het algemeen 13 beschuitjes in een rol beschuit maar om de rol beschuit gaat er ongeveer eentje stuk. Soms al in de verpakking en soms door het smeren of laten vallen.

Neem normale/naturel beschuit. Bolletje beschuit heeft een handige inkeping aan de zijkant zodat je de beschuitjes gemakkelijk uit de verpakking kunt halen. Een rol beschuit kost ongeveer €0,60.

Hoeveel pakken muisjes?

Het blijkt dat je aan één pakje muisjes nét te kort komt om twee rollen beschuit op te maken. Met één pak muisjes kun je dus ongeveer 25 beschuit met muisjes maken.

Natuurlijk trakteer je op roze beschuit met muisjes bij de geboorte van een meisje en op blauwe beschuit met muisjes bij de geboorte van een jongen. Een pakje muisjes kost ongeveer €1,50.

Hoeveel boter?

Om de muisjes op het beschuitje te plakken gebruik je boter. Met een pond pakje boter (van 500 gram) kun je wel 10 rollen beschuit smeren. Met één pakje boter kun je dus wel 130 beschuit met muisjes voorbereiden!

Een pond boter kost ongeveer €1,30.

Tip: maak ook een paar beschuitjes met honing in plaats van boter voor mensen die geen boter lusten of er allergisch voor zijn.

Efficiënt beschuit met muisjes voorbereiden

Als je erg veel beschuit met muisjes moet voorbereiden gooi dan een pak muisjes leeg in een schaaltje. Smeer vervolgens ruim boter op een beschuitje. Met de onderkant van een lepel smeer je net iets lekkerder (net als met bolletjes brood). Dip vervolgens het beschuitje in het schaaltje met muisjes. Zo ziet het beschuit met muisje er ook nog eens netjes uit.

Stapel de beschuit met muisjes vervolgens op een dienblad om uit te serveren. De dienbladen kun je handig vervoeren in een klapkrat die je voor de hygiëne van binnen bedekt met bijvoorbeeld aluminum folie.

Als je samen met iemand smeert kun je binnen een half uur makkelijk vier rollen beschuit met muisjes prepareren. Je hebt dan dus zo’n 52 beschuit met muisjes. Het is dan wél handig om een extra pakje boter te hebben zodat je elkaar niet in de weg zit. In 2009 heb ik 100 beschuitjes gesmeerd wegens de geboorte van mijn zoon Tim Mackaaij op 30 augustus 2009. Hier was ik samen met mijn vriendin zo’n 45 minuten mee zoet. Reken dus op twee beschuitjes per minuut (inclusief verpakkingen openen, beschuitjes stapelen en klapkrat in orde brengen).

Beschuit met muisjes ingrediënten laten bezorgen door Albert.nl

Als je gebruik maakt van de bezorgservice Albert.nl van Albert Heijn dan kun je de benodigde ingrediënten natuurlijk via Albert Heijn Online laten bezorgen.

Mocht je een dienst kennen of runnen om beschuit met muisjes ingepakt in huis halen, neem even contact met me op voor deze plek!

1 reactie op “Beschuit met muisjes trakteren”

Geef een reactie

Je reactie verschijnt pas na goedkeuring. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php