Gadgets

Autosnaps: Sleutels snel van je sleutelring halen

Soms haal je een sleutel van je sleutelring. Meestal gaat het erom de autosleutel los te maken: je laat je auto achter bij de garage of leent ‘m uit. Op zo’n moment zit je dan enorm te hannesen om de sleutel los te krijgen doordat de ring strak naar elkaar toe trekt. Sommigen hebben er handigheid in of kracht voor, anderen stoppen er hun nagel en vervolgens een sleutel of schroevendraaier in. Dat kan gemakkelijker met een autosnaps sleutelhanger.

Autosnaps handige sleutelring (snel losmaken)

Eén kant van de autosnaps bevestig je aan de sleutelring en de andere aan het voorwerp dat je snel los wilt kunnen koppelen. Als je het voorwerp los wilt koppelen dan neem je de autosnaps tussen twee vingers en druk je erop waarna de autosnaps ontkoppelt. Ook voor het koppelen druk je de autosnaps even kort in. Veel meer is er niet te vertellen over deze handige sleutelhanger al zal ik de handelingen even kort laten zien.

Je kunt de autosnaps kopen bij je lokale schoenmaker of een militaire dumpwinkel. Online bestellen is vooralsnog lastiger, maar je kunt ’t proberen – meestal per 12 – bij:

Doordat je met de autosneps snel je sleutelring kunt ontkoppelen kun je deze ook vaker inzetten. Zo kun je je autosleutel ook los maken als je de auto niet gebruikt waardoor je sleutelbos een stuk minder dik is. Of de sleutels van kantoor thuis loskoppelen. Of extra accessoires gebruiken: zo luister ik muziek via de autoradio vanaf een USB-stick die met een autosnaps aan mijn sleutelbos vast zit.

Ik heb overigens ook een handige Inka pen aan mijn sleutelbos zodat ik snel overal aantekeningen kan maken maar deze heeft zelf al een handige mechaniek, je kunt ‘m losdraaien.

Een alternatief is de onderstaande FreeKey ring.

Free Key ring

, ,

Nog geen reacties. Jij mag het ijs breken!

Geef een reactie

css.php