Topmenu

Zelf visitekaartjes maken met Microsoft Word

Visitekaartjes maken kan relatief eenvoudig met Microsoft Word. Op deze pagina kun je een sjabloon downloaden waarin de layout van de pagina daarvoor geschikt is. Met behulp van een kopieerwinkel kun je de visitekaartjes van mooi en stevig papier maken. Je kunt ook visitekaartjes gratis online ontwerpen en naar je toe laten sturen via Vistaprint of Drukland. Dit is veel gemakkelijker waardoor je in een half uurtje klaar bent.

Visitekaartjes maken blijft ondanks voortschrijdende techniek nodig. Digitaal uitwisselen kan niet met iedereen en blijft gehannes op kleine schermpjes met verschillende apps. Een visitekaartje is handig om wat trefwoorden en afspraken op te krabbelen. Of voor je op tafel te leggen in de volgorde waarin je nieuwe contactpersonen aan tafel zitten. Tijdens de Beroepsoriëntatieweek van de Hogeschool van Amsterdam op 26 november 2013 heb ik een presentatie over visitekaartjes maken en verwerken gegeven en daar vervolgens een artikel van gemaakt.

Zelf visitekaartjes maken

Met onderstaand Word sjabloon druk je tien visitekaartjes af op één A4, zie onderstaand screenshot van een afdrukvoorbeeld. Als je een visitekaartje hebt gemaakt kun je dat in Word kopiëren naar de andere cellen in de tabel.

Visitekaartjes maken met een sjabloon

Kies een bestandsformaat om het formulier te downloaden:

Visitekaartjes maken met Microsoft Word kost natuurlijk wel wat tijd. Zo kun jij vast een mooier ontwerp maken, maar dat moet je dan nog wel in Microsoft Word weten te krijgen. Vervolgens dus afdrukken en op zwaarder papier en uitsnijden.

Je kunt ook iets meer geld uitgeven en de kaartjes op zwaarder papier laten kopiëren. Uitsnijden kún je ook zelf doen om geld te besparen maar bij een drukker/kopieerwinkel hebben ze daar een handige machine voor die het netjes recht doet.

Er bestaat ook micro perforatie papier (van Sigel). Je kunt dan de kaartjes uit het papier drukken. De randen zijn dan echter niet glad. Deze kaartjes kun je net als stickers (alleen plakken ze niet) van het papier halen. Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd dus ik weet niet of het sjabloon hierbij aansluit. Laat het me weten!

Tenslotte nog een leuke tip: lijm visitekaartjes als chic scheurboekje aan elkaar met hout- of witte lijm (Engelstalig).

Visitekaartjes maken met VistaPrint

Visitekaartjes maken met Vistaprint - kaartjeshouder

Je kunt ook online met Vistaprint.nl visitekaartjes maken. Dit kost minder tijd en zelfs minder geld omdat je slechts verzendkosten betaalt. Vistaprint heeft veel extra mogelijkheden om het kaartje professioneel af te werken. Deze mogelijkheden, zoals glans of mat, komen stapsgewijs aan bod op de gebruikersvriendelijke website. Op de achterkant van de gratis kaartjes staat het logo van Vistaprint, tegen betaling kun je zelf invulling geven aan je kaartje. Vistaprint is helder over de meerprijs van alle opties.

Visitekaartjes maken met Drukland

Drukland is een andere interessante partij. Zij beschikken over een bibliotheek met 18 miljoen foto’s van hoge kwaliteit. Hierop kun je je eigen ontwerp baseren. Drukland heeft een breed assortiment om uit te delen (visitekaartjes, flyers, pennen), te versturen (briefpapier, folders), aan de muur te hangen (posters, spandoeken) of op tafel te leggen (placemats, bierviltjes).

Via de gebruikersvriendelijke website kun je teksten, logo’s en foto’s bewerken. Via een slimme samenwerking waarmee professionele designers ook kunnen verdienen aan de toepassingen van hun ontwerpen biedt Drukland duizenden ontwerpen/designs die je gemakkelijk kunt gebruiken.

De visitekaartjes van Drukland zijn kwalitatief een heel stuk beter. Dat voel je aan het papier en je ziet het aan de heldere kleuren. Verder zijn de letters aanzienlijk scherper gestoken en komen foto’s beter uit. Het resultaat is veel minder rafelig – in vergelijking met de kaartjes van Vistaprint lijkt het alsof je met een natte vinger over inkt heen bent gegaan.

Ik kon zelf het verschil niet goed in een foto te vangen – scheef, schaduw en bewogen. Drukland heeft op mijn verzoek onderstaande foto gemaakt. De onderste foto is van Vistaprint. Klik voor vergroting.

Scherpe afdruk Drukland vs Vistaprint

, , ,

Nog geen reacties. Jij mag het ijs breken!

Geef een reactie

Current ye@r *