Afstand in kilometers tussen postcodes berekenen voor je reiskostendeclaratie

Met deze Gadget kun je de afstand bereken (in kilometers) op basis van postcodes. Zo bereken je snel de afstand enkele reis en retour ten behoeve van een declaratie op basis van kilometers.

Bereken snel de volgende parameters tussen twee postcodes:

  1. afstand enkele reis;
  2. reisduur;
  3. afstand retour.

Deze gegevens kun je gebruiken voor het plannen van een reis en voor de kilometerdeclaratie.

Advertentie

Let op: De widget maakt gebruik van de routeplanner van de ANWB en rekent alleen met Nederlandse postcodes. De Excel-oplossing die ik hieronder noem werkt wereldwijd en ook met bijvoorbeeld Google.

Widget op jouw eigen webpagina insluiten

Je kunt deze widget ook aan een eigen webpagina toevoegen. Gebruik daarvoor de onderstaande scriptcode.

<script id="km-widget" src="http://postcodekilometerdeclaratie.googlecode.com/svn/tags/PROD/postcodekilometerdeclaratie.js" type="text/javascript"></script>

Met een beetje gelukt kun je de retourafstand ook op je klembord zetten door er eenmaal op te klikken. Probeer het eens!

Bereken je vaak een route vanaf dezelfde postcode? Dan kun je deze alvast meegeven vanaf je webpagina. Roep postcodekilometerdeclaratie.js?from=[postcode] aan.

Afstand berekenen met URL aanroep vanuit bijvoorbeeld Excel

Je kunt met één URL aanroep de widget direct aan het berekenen zetten. De URL aanroep is dan bijvoorbeeld (voor de afstand tussen postcodes 1111aa en 2222aa):

http://postcodekilometerdeclaratie.googlecode.com/svn/tags/PROD/only_calculate.html?from=1111aa&to=2222aa

Als je een declaratieformulier in Excel gebruikt dan kun je deze URL als volgt aanroepen (waarbij de postcodes in C12 en D12 staan):

=HYPERLINK(“http://postcodekilometerdeclaratie.googlecode.com/svn/tags/PROD/only_calculate.html?from=”&C12&”&to=”&D12;”Bereken retourafstand”)

Afstand berekenen en automatisch invullen in Excel

Helemaal automatisch invullen in Excel kan ook. Je kunt dan ook afstanden in andere landen berekenen, een andere routeplanner kiezen en reistijden berekenen. Onderstaande video laat kort zien hoe de berekening als een Excel-formule werkt.

Lees meer over deze volautomatische oplossing op http://www.afstandberekenen.nl/.

, , , ,

Nog geen reacties. Jij mag het ijs breken!

Geef een reactie

Current ye@r *